Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Τα πράσινα σημεία, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια του δήμου Κύμης Αλιβερίου

Εικόνες και συμπεριφορές που μαρτυρούν την αδιαφορία και την προχειρότητα στο σχεδιασμό της πολιτικής διαχείρισης των αποβλήτων.

Η παράνομη εναπόθεση των ογκωδών αποβλήτων (κλαδεμάτων, επίπλων κλπ.), στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Αλιβερίου, ξεσήκωσε τους δημότες οι οποίοι καυτηριάζουν την νοοτροπία με αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπό μορφή καταγγελιών.

Σε αντίθεση με τους αιρετούς που διοικούν τον Δήμο μας, οι οποίοι ενώ πληρώνονται για την προστασία των πολιτών από τέτοια φαινόμενα  όχι μόνο παραμένουν αδρανείς και υποκριτές, αλλά καταγγέλλονται και για την δράση τους.

Όσον αφορά τους ασυνείδητους (συνδημότες) μας που μεταφέρουν και εναποθέτουν τους καναπέδες τα έπιπλα ή οτιδήποτε άχρηστα ογκώδη αντικείμενα στα δήθεν "Πράσινα Σημεία",  αυτοί θα πρέπει να αναζητούνται και να φανερώνονται (φόρα παρτίδα), ώστε να  ανταμείβονται για την ενεργή συμμετοχή τους στην ενίσχυση της απαράδεκτης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στις διεργασίες ανακύκλωσης.

Ειδικότερα, για την επίδοση τους θα πρέπει να τους χορηγείται (ο έπαινος) η βεβαίωση παράβασης και (η ειδική κάρτα προνομίων) το πρόστιμο... που παρέχει ο (ανύπαρκτος) Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου, τα οποία αποτελούν υποχρέωση της διοίκησης (των ελεγκτικών υπηρεσιών, του δήμου).

Κι εσύ Δήμε μου, ωραίες οι αναρτήσεις και οι συμβουλές σου.  Από πράξεις όμως τι γίνεται;;

Οι δημότες σου απεχθάνονται την υποκρισία και περιμένουν να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα;

Ερώτημα πρώτον: Εναπόθεσαν ή όχι οχήματα του Δήμου τα κλαδέματα κλπ. στο συγκεκριμένο σημείο, όπως καταγγέλλεται στο διαδίκτυο, που η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός παράνομου σημείου και εστίας απόθεσης και άλλων αποβλήτων;;

Ερώτημα δεύτερον: Έχεις δημιουργήσει "Πράσινα Σημεία" ως οφείλεις σύμφωνα με τη νομοθεσία;;  

Ερώτημα τρίτον:  Έχεις καταρτίσει και δημοσιεύσει επίσημα Κανονισμό Καθαριότητας ως οφείλεις, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ώστε να τον εφαρμόσουν οι δημότες σου κι εσύ... και να επιβληθούν τυχόν κυρώσεις στους παραβάτες;; 

Θα πρέπει όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

Ντροπή και μόνο ντροπή!

Γιάννης Ντούρμας

τ. Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου