Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αιρετοί που διοικούν το δήμο μας σέρνονται πίσω από την ανυπαρξία τους

Περισσότερο από οχτώ μήνες δεν βρέθηκε κάποιος υπεύθυνος παραγοντίσκος, ανύπαρκτος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος, άφωνος τοπικός σύμβουλος, κλπ. που να είχε την ευαισθησία για την πρόληψη και την εξάλειψη ορατών και πιθανών τροχαίων κινδύνων που ενδεχομένως να προκαλούσε και απώλεια ανθρωπίνων ζωών στον Περιφερειακό Αλιβερίου;;

Πρόσφατα αυτοκίνητο προσέκρουσε - καβάλησε τη νησίδα, στην οποία δεν υπήρχε (πάνω από οχτώ μήνες), η προειδοποιητική πινακίδα σήμανσης που να δείχνει στους οδηγούς των οχημάτων την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν στον σημαντικότερο δρόμο του Αλιβερίου, στον περιφερειακό.

Η κατάσταση αυτή  ήταν επικίνδυνη ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες διότι στο ίδιο σημείο, η οριζόντια διαγράμμιση επί του οδοστρώματος με την διπλή διαχωριστική γραμμή είχε σβηστεί.

Ένα πολύ επικίνδυνο σημείο που αποτελούσε "καρμανιόλα" από τα πολλά που έχει η περιοχή του Αλιβερίου.

Ως υπεύθυνος πολίτης που συμμετέχω ενεργά στην τοπική κοινωνία του Αλιβερίου,  επειδή για αυτή την επικίνδυνη κατάσταση δεν υπήρχε άλλος χρόνος ανοχής, χρειάστηκε να κουνήσω και πάλι το δακτυλάκι μου και αντέδρασα.

Έστειλα την από 30/8/2023 προσωπική επιστολή μου προς όλους τους αρμόδιους, γνωστοποιώντας τους δύο πολύ επικίνδυνα σημεία, επισημαίνοντας τις από το νόμο υποχρεώσεις τους, προς άρση κάθε κινδύνου κλπ.

Ευτυχώς, κατόπιν της επιστολής αυτής φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν και την 6/9/2023 πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση της απαραίτητης κάθετης σήμανσης επί της νησίδας με την διπλή διαχωριστική γραμμή στο οδόστρωμα, όπως είχα επισημάνει και το πρόβλημα διορθώθηκε και στα δύο σημεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Ο κάθε δημότης θα πρέπει να είναι υπεύθυνος, να ξέρει τα δικαιώματά του και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία και όταν διαπιστώνει ότι οι αρμόδιοι άρχοντες της αυτοδιοίκησης, ενώ είναι υπόχρεοι, τελούν διαχρονικά σε απραξία, τότε χρειάζεται να  αντιδρά, να προβάλει τον μοχλό πίεσης ώστε να τους αφυπνίσει, να τους αναγκάσει να κάνουν τις προσαρμογές που πρέπει... για τα αυτονόητα.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Δήμαρχε κ. Μπουραντά!  Αντιδήμαρχε και υποψήφιε Δήμαρχε κ. Μπαράκο κλπ.!

Κάντε λοιπόν μια σοβαρή προσπάθεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου στον τόπο που έχετε την ευθύνη.

Κάντε κάτι!  Με δεδομένη την διαπιστωμένη γενικότερη απαράδεκτη εικόνα  για τα ζητήματα αυτά, σας παρακαλώ να σηκωθείτε από την καρέκλα σας και να επιμεληθείτε για τον πολιτισμό της καθημερινότητας του τόπου μας και για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας.

Ελπίζω να ανταποκριθείτε σε όλα και σε όσα άλλα επίσης σοβαρά και επικίνδυνα σημεία στο Αλιβέρι, σας έχω επισημάνει εγγράφως κατά καιρούς. Ξέρετε εσείς.
Αναμένουμε να ανταποκριθείτε διότι είστε οι εκ του Νόμου υπόχρεοι.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Όταν μια Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου, γιατί οι αιρετοί που διοικούν δυσκολεύονται ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τουλάχιστον τα αυτονόητα στον τόπο που διοικούν, τότε οι πολίτες αυτού του τόπου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να επιλέξουν και να αναδείξουν πιο ικανά πρόσωπα και αποτελεσματική διοίκηση... διαφορετικά η περιοχή τους θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο περιθώριο.

(Υ.Γ.): Ένας καλός δήμαρχος με άξιους συνεργάτες, είναι αυτός που βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι, που βλέπει μακρύτερα από τους άλλους και που βλέπει πριν από τους άλλους.

Επισυνάπτεται αυτούσια η επιστολή που στάλθηκε μαζί με το φωτογραφικό υλικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου