Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κάνει τη δουλειά η Περιφέρεια, ...και άλλοι επιδιώκουν τα "παλαμάκια" στο Αλιβέρι


Ενώ η Κοινότητα Αλιβερίου ήταν και εξακολουθεί να είναι ΑΠΟΥΣΑ από τα ζητήματα της περιοχής του Αλιβερίου, με ένα έξυπνο επικοινωνιακό
τρόπο προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους και να ισχυρίζονται σήμερα ότι προχώρησαν τα αντιπλημμυρικά έργα από την Κοινότητα Αλιβερίου ή τον Δήμο, όταν ποτέ τους, όσο είχαν την αρμοδιότητα τα προηγούμενα χρόνια, δεν ενδιαφέρθηκαν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. 

Διαβάζοντας το κείμενο που δημοσίευσε, διαπιστώνει κανείς, λοιπόν, πως τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν πρόσφατα, αλλά και πέρσι το 2019, στον ποταμό Ίμβρασο στο Αλιβέρι και στα οποία σπεύδουν να φωτογραφηθούν, δρομολογήθηκαν από την Κοινότητα Αλιβερίου ή τον Δήμο.

Νομίζω ότι αξίζει να γνωστοποιήσω, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες της περιοχής Αλιβερίου, πως η όλη διαχείριση των ρεμάτων και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας στα τέλη του 2018 με το Ν.4555/18. Μέχρι τότε αρμόδιοι για τα έργα ήταν οι Δήμοι.

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι από το 2018 καταβλήθηκε, από εμένα ως εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών Περιοχής "Στενού" Αλιβερίου, μέσω της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κάθε δυνατή προσπάθεια με επιστολές διαμαρτυρίας και υπομνήσεις, ώστε να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα και να καθαριστεί ο ποταμός Ίβρασος σε όλο το μήκος του, ώστε να προστατευθούν άνθρωποι και περιουσίες στο Αλιβέρι από ενδεχόμενη πλημμύρα. 

ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: 

  1. Η από 19-10-18 Επιστολή διαμαρτυρία μας, με αριθμό πρωτ. 16418. 

  2. Η από 24-10-19 Επιστολή υπόμνησής μας.

  3. Το υπό αριθμό πρωτ. 8004/9-11-18 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για το έργο αυτό, αρμοδιότητας και πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, το οποίο θεωρείται αυτονόητο, φωτογραφίζονται σήμερα άλλοι, (αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια, όταν είχαν την αρμοδιότητα, δεν έκαναν τίποτα) ...και γίνεται για άλλη μια φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα από τους αρμόδιους της Άμεσης Επέμβασης της Κοινότητας Αλιβερίου.

Εκεί καταντήσαμε… επιδιώκουν να… «βαρέσουμε» σε άλλους παλαμάκια, ενώ κάνει αθόρυβα τη δουλειά της η Περιφέρεια.

Γιάννης Ντούρμας

τ. Υποψήφιος Κοινότητας Αλιβερίου




Πατήστε: Σχετικό δημοσίευμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου