Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το Αλιβέρι χτυπήθηκε από Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό τσουνάμι


Μια πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, ήρθε ως ανάσα στη λαχτάρα για εκτόνωση, από την πολιτιστική απομόνωση και τη σπαρακτική καθημερινότητα, για τους Δημότες της περιοχής Αλιβερίου, σε μια πανέμορφη βραδιά στον υπαίθριο χώρο της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Συναυλία διαμαρτυρίας από την χορωδία Αλιβερίου, για την επιστροφή των «ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ», βασισμένη στο έργο του καταξιωμένου Ευβοέα μαέστρου, συνθέτη και καθηγητή Μιχάλη Κοκκίνη, «ΦΩΝΗ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΟΡΓΗ ΨΥΧΗΣ», ο οποίος ανήκει στην ομάδα εκείνη των προσωπικοτήτων, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μια χορωδιακή πανδαισία με τη συμμετοχή εκατό περίπου χορωδών των τεσσάρων (4) χορωδιών: Αλιβερίου, Ευριπείου Χαλκίδος, Περάματος και Αγίου Γεωργίου, οι οποίες χάρισαν με διαφορετικότητα αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Συμμετείχαν και μάγεψαν, κερδίζοντας όπως πάντα τον σεβασμό και την εκτίμηση  όλων:
1.   Ο πατριώτης μαέστρος πέντε χορωδιών, συνθέτης και καθηγητής φωνητικής, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ.
2.   Ο γνωστός τραγουδιστής, συνθέτης και ερμηνευτής της Ιστορίας της Ελληνικής μουσικής, ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ.
3.   Η λυρική καλλιτέχνης (soprano) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
4.   Ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΙΟΝΑΣ.
5.   Ο Αλιβεριώτης σπουδαίος τενόρος με διεθνή καριέρα και πιανίστας, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.
6.   Ο Αλιβεριώτης σύγχρονος τροβαδούρος, ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ.
7.   Ο κλασσικός τραγουδιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ, επίσης από το Αλιβέρι.
8.   Ο ζωγράφος και γλύπτης με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ και αυτός από την περιοχή του Αλιβερίου.
9.   Το ανερχόμενο αστέρι, που μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον με την απέραντη φωνή, της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Αλιβερίου. 13χρονη ΒΑΣΙΑ ΒΛΑΧΟΥ.

Την ευθύνη παρουσίασης, ποιος άλλος, ανέλαβε ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και καθηγητής υποκριτικής, ΧΑΡΗΣ ΣΩΖΟΣ, ο οποίος πάντα μας δείχνει την ευγενή καλοσύνη του και τη αμέριστη αγάπη που έχει για την πατρίδα του το Αλιβέρι.

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν, απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία άφησε θετικότατες εντυπώσεις και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Όλοι εμείς στην περιοχή του Αλιβερίου πρέπει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και να νοιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια, για όλη αυτή την καλλιτεχνική δύναμη που διαθέτει ο τόπος μας.

Συγχαρητήρια στην ιδέα, στους πρωταγωνιστές - διοργανωτές και σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση.

(ΥΓ). Αξίζει να επισημάνουμε το εξαιρετικό έργο και σπουδαίο εγχείρημα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου «Ο Άγιος Γεώργιος», που ξεκίνησε το 1995 με πρωτοβουλία του ακούραστου πατέρα Νικόδημου.
Η επιτυχημένη πορεία του συνεχίζεται σαν ένα πρότυπο χορωδιακό εργαστήρι με μαέστρο τον Μιχάλη Κοκκίνη.
Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 9 μ.μ., μαζί με την χορωδία Αλιβερίου, μας προσκαλούν όλους στη 2η Γιορτή Πολιτισμού «Αγιωργήτικα 2018» στην πανέμορφη αυλή του Αη Γιώργη με ελεύθερη είσοδο.
Θα συμμετάσχουν χορωδιακά - μουσικά και χορευτικά σχήματα.

Γιάννης Ντούρμας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου