Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ώπα!! Ώπα!! ...Μεγάλε!!!


Μεγάλε, δεν ξέρω αν το 'χεις πάρει χαμπάρι, αλλά τα όρια της υπομονής των πολιτών έχουν εξαντληθεί.

Μεγάλε, έφτασες σε σημείο να χρησιμοποιείς την αστυνομία "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!"

Μεγάλε, όταν δίνεις εντολή να αδειάζουν οι πλατείες όπου κάθονται οικογένειες με μάσκες και όλα τα σχετικά, ώστε να μην τους στρίψει τελείως από τα μέτρα, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι και δεν το γνωρίζεις.

Μεγάλε, πιέζεις ψυχολογικά το υγιές κομμάτι του πληθυσμού, όσο μπορεί να είναι υγιές ακόμη, ψυχικά και σωματικά, με άστοχες αποφάσεις και ενέργειες.

Μεγάλε, πρέπει να πάρεις χαμπάρι ότι, όταν ξεσπάς σε μεμονωμένους πολίτες που προσπαθούν να πάρουν μια ανάσα έξω από το κλουβί τους, τότε να περιμένεις να βλέπεις όλο και πιο συχνά, αγανακτισμένους πολίτες και μάλιστα με πορείες, ...και άντε μετά να σε δω τι θα κάνεις…, όταν προκλητικά δεν έχεις την ικανότητα να επιβάλλεις το νόμο στις όποιες πορείες "αριστεροκεντροδεξιών".

Μεγάλε, η αστυνομία υπάρχει, για να είναι στο πλευρό του πολίτη, στη δίωξη του εγκλήματος στις γειτονιές και όχι αυτή όπως την είδαμε στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Άσχετα τι είχε προηγηθεί στη πλατεία, ή αν το φερόμενο "θύμα" ανήκει σε οποιονδήποτε χώρο, ή επαιζε προβοκατόρικο ρόλο, η εικόνα όπως την είδαμε, ήταν κάκιστη και δείχνει αχρείαστη βία και απαράδεκτη συμπεριφορά με πλήρη ερασιτεχνισμό των αστυνομικών.

Μεγάλε, όταν σε διαχειρίσιμες καταστάσεις, κάποιος από κατηγορούμενος σου καταφέρνει να περνά στην απέναντι όχθη και να γίνεται αυτός το "θύμα" κι εσύ ο κατηγορούμενος, τότε χάνεις την παρτίδα και μιλάμε για πλήρη αποτυχία, έστω κι αν αυτό γίνεται καθ' υπερβολή στα Μ.Μ.Ε. με άμεσο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη με δυσμενή σχόλια και έντονα αρνητική προδιάθεση εις βάρος της αστυνομίας.

Μεγάλε, δεν ξέρω αν το 'χεις πάρει χαμπάρι, ότι στους αστυνομικούς βάζεις ρόλους που δεν τους αρμόζουν, είναι ξένοι ως προς την αποστολή τους και τους εκθέτεις στη συνείδηση των πολιτών.

Και το τελευταίο!! Μεγάλε, όταν δημιουργείς πολλές αστυνομίες μέσα στην αστυνομία... και όταν βγάζεις αστυνομικούς με fast track διαδικασίες, που ούτε ο ίδιος δεν θα ξέρεις σε ποια αστυνομία να απευθυνθείς ή να φωνάξεις… τότε μήπως να περιμένουμε και χειρότερα;

...Κρίμα για την πλειοψηφία των αστυνομικών που χύνουν τον ιδρώτα τους στο πεζοδρόμιο, υπηρετώντας άξια και ευόρκως το καθήκον τους!!!

1 σχόλιο: