Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αρχαιολογική στάση εξαιρετικού ενδιαφέροντος βρέθηκε στο Αλιβέρι

Ανακαλύφθηκε αρχαιολογική στάση εξαιρετικού ενδιαφέροντος στον Περιφερειακό δρόμο Αλιβερίου, αμέσως μετά την κεντρική διασταύρωση.

Μόνο που δεν προέκυψε από ανασκαφή αλλά από εγκατάλειψη της Δημοτικής Αρχής.

Χρονολογείται της περιόδου του 20ου μ.χ. αιώνα μετά το 2018, κατά την περίοδο της ανακατασκευής του πεζοδρομίου υπό την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Σε αυτή την περίοδο είναι συνηθισμένο στην ευρύτερη περιοχή να παρατηρούνται τέτοια ευρήματα εγκατάλειψης.

Είμαστε περήφανοι που βρέθηκε στον τόπο μας. Τέτοια ευρήματα αποδεκνύουν ότι η περιοχή μας έχει πολιτισμό που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Το εύρημα το οποίο είναι ανθεκτικό στο χρόνο, προκαλεί το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό ντόπιων και επισκεπτών, αλλά και θρησκευόμενων πολλοί εκ των οποίων στο αντίκρισμά του κάνουν το σταυρό τους!!!

    Ντροπή τίποτα άλλο!!!

(Υ.Γ): Όσο η περιοχή μας σε κεντρικά σημεία και για πολύ καιρό είναι γεμάτη από εικόνες που την υποβαθμίζουν, ως δημότες μας ντροπιάζουν και οι αρμόδιοι αδιαφορούν, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν ανάλογες αναρτήσεις και αξιολογικές κριτικές στο διαδίκτυο. Μπορεί για κάποιους αυτά να μην αρέσουν, αλλά οι δημότες πρέπει να παλεύουν γιατί θέλουν να δουν τον τόπο τους ανθρώπινο. Ζούμε σε αυτή την περιοχή και μας είναι δυσάρεστο να την βλέπουμε έτσι!!!

Γιάννης Ντούρμας
τ. Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου