Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ανεμογεννήτριες "πράσινη ανάπτυξη" ...και στην υγειά των κορόιδων

Μας φλόμωσαν στις ανεμογεννήτριες ως ενεργειακό μονόδρομο, ενώ στην Ευρώπη η περισσότερο οικονομικά ανεξάρτητη χώρα Γερμανία, όπως μαθαίνω, (πέρα από τον λιγνίτη που χρησιμοποιεί), μεγάλες ποσότητες ενέργειας προμηθεύεται από τον Ρωσικό αγωγό αερίου.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι κατασκευάζουν πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, δίπλα μας, οπότε σιγά σιγά η Τουρκία οδεύει να γίνει και πυρηνική δύναμη με βόμβα, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Την ίδια ώρα, ενώ τόση πολύ "πράσινη ενέργεια" δημιουργείται "δίπλα μας", στη χώρα μας, ξαφνικά, μετά από μια 10ετία μνημονίων και σκληρής λιτότητας, εγκλωβιστήκαμε στην ιδέα "της πράσινης ανάπτυξης", πέραν του δέοντος, για να σωθεί ο πλανήτης και ότι το μέλλον μας είναι η ενέργεια από τις αλόγιστα φυτεμένες "Ευρωπαϊκές ανεμογεννήτριες της Γερμανίας"!!!  ...και όλοι μας σε λίγο καιρό θα χαζεύουμε εκστασιασμένοι τους λευκούς έλικες σε όλες τις κορυφογραμμές της Εύβοιας και ολόκληρης της χώρας μας να στριφογυρνάνε!!!


Έτσι, "Πράσινη ανάπτυξη" βαφτίζουμε τα αιολικά πάρκα, τα οποία παρακολουθούμε να αυξάνονται με φρενήρη ρυθμό με τις πολυάριθμες ανεμογεννήτριες να τοποθετούνται αλόγιστα παντού και σε κάθε κορυφογραμμή!!


Όμως, η αλόγιστη "πράσινη ανάπτυξη", ...μήπως τελικά συνιστά και ένα απέραντο τραπέζι, στρωμένο με "λουκούλλεια γεύματα" ...στην υγειά των κορόιδων;;


(Υ.Γ.): Όχι ενάντια στις Α.Π.Ε, αλλά, ενάντια στην αλόγιστη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, σε κάθε βουνοκορφή, ειδικότερα στην Εύβοια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου