Σάββατο 24 Απριλίου 2021

"Τζάμπα μάγκες" ...Με ξένα κόλλυβα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ...κοντά στον πολίτη

Φ
υτεύτηκαν λουλούδια στα παρτέρια στον Κάραβο και τοποθετήθηκαν δύο-τρία καλάθια για τα απορρίμματα και αυτό διάλεξε να προβάλει ως ένα "τεράστιο" επίτευγμα ο Δήμος, μέσω της κοινότητας Αλιβερίου, σε ένα σημαντικό έργο ανάπλασης που μερίμνησε και υλοποίησε προηγούμενη δημοτική αρχή, με ειδική συμφωνία σύμβασης με το πρώην Λιμενικό Ταμείο Αλιβερίου.

Η ανάρτηση, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: "Ένα από τα αιτήματά μας… βρήκε ανταπόκριση… Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία το Δ.Σ. του οργανισμού...".


Κι έτσι, η υποχρέωση βαπτίζεται έργο και το αυτονόητο για άλλη μια φορά ανάγεται σε επίτευγμα, ...αποκρύπτοντας ταυτόχρονα από τους δημότες, ότι ο χώρος αυτός είναι χερσαία λιμενική ζώνη και ότι η αρμοδιότητα, η υποχρέωση, αλλά και η πρωτοβουλία ανήκει στον Ο.Λ.Ν.Ε.


Προφανώς τα έργα δεν πρέπει να έχουν πατρότητα και ιδιοκτήτη. Είναι αυτονόητο όμως, ότι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής ή δημόσιου οργανισμού είναι να μεριμνά στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών. Άλλωστε, αυτή είναι η αποστολή τους και κάθε μορφής έργο που σχεδιάζεται και γίνεται, αφορά τον δημότη, με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του και να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης και ευημερίας.


Όμως, η πενία του δήμου μας σε έργα, -τέχνας κατεργάζεται-, υπερηφανεύεται για τα έργα των άλλων και όχι των δικών του.


Και μ' αυτά και μ' αυτά, τα χρόνια περνούν, όλοι παρατηρούν ότι ο τόπος μας ρημάζει, ότι ζει την απόλυτη εγκατάλειψη, ότι τα προβλήματα χρονίζουν, ότι... "ο Βασιλιάς είναι γυμνός" ...και η "σταχτοπούτα" συνεχίζει να ζει το παραμύθι της, με τη σύγχρονη εκδοχή του Μαυρογιαλούρου, "κατόπιν ενεργειών μας", προς άγρα ευκολόπιστων χειροκροτητών.


"Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται", λέει ο λαός μας!


Συγχαρητήρια!! ...Για τα "τεράστια" επιτεύγματά σας!!

Γιάννης Ντούρμας

τ. Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου