Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Τελειώστε το έργο της Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!


Αν ακούει κάποιος εκεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ...μέχρι να μεταμορφώσετε την πόλη μας σε Παρίσι!! 

Παράκληση, να σταματήσετε την προχειρότητα, μην αυτοσχεδιάζετε άλλο και να φέρετε εις πέρας επιτέλους  ολόκληρο το έργο της Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ στο Αλιβέρι. Την ανάπλαση στον Περιφερειακό δρόμο (σε όλο το μήκος του), μέχρι το 1ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου, όπως προβλέπεται, μαζί με την κατασκευή κυκλικού κόμβου, νησίδων ασφαλείας και σωστών πεζοδρομίων (πλάτος, ύψος, κλίση κλπ), με τους όρους που δημοπρατήθηκε και σύμφωνα με τις μελέτες και τις ισχύουσες πολεοδομικές απαιτήσεις.  

Παράκληση, επιτέλους να βάψετε σωστά και τους δρόμους με γραμμές, από την ειδική μπογιά και να μεριμνήσετε για την μελέτη και την τοποθέτηση της απαιτούμενης, επίσης σωστής οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου της διασταύρωσης, τόσο προς Λέπουρα, όσο και προς Άγιο Λουκά, όπως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Γιατί εάν γίνει κάποιο δυστύχημα το κρίμα θα είναι στο λαιμό σας.

Ο κίνδυνος για τους διερχόμενους πεζούς και τα οχήματα εξακολουθεί να είναι υπαρκτός. Κάθε πρωί, δεκάδες μαθητές αλλά και γονείς κινδυνεύουν να πάνε στα γύρω σχολεία, (1ο Νηπιαγωγείο & Γυμνάσιο Αλιβερίου), αφού δεν έχουν σχεδιαστεί ασφαλείς διαδρομές προς αυτά.

Ας αντιληφθούν οι αρμόδιοι εκεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ότι έχουν απαξιώσει το συγκεκριμένο έργο για πολλά χρόνια, για τους γνωστούς σε αυτούς λόγους (επαναδημοπράτηση, δήθεν βελτιώσεις, τροποποιήσεις κοκ), ενώ σύμφωνα με την σύμβαση της 2/10/2017, έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί μέχρι την 2/10/2018, γεγονός που αποδεικνύει την απόλυτη αδιαφορία. Η μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δείχνει ότι δεν υπάρχει μέριμνα, δεν ασχολείστε, δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Επίσης, δημιουργείται η εντύπωση ότι κινείστε απαξιωτικά και ερασιτεχνικά, σε μια προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Πολιτών περιοχής «Στενού», που έχει προηγηθεί και μελετήθηκε το έργο από το 2011, με τεράστια αλληλογραφία προς τις αρμόδιες αρχές και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Ας κατανοήσει τέλος πάντων η εξουσία του Δήμου, ότι στερούν από τους συμπολίτες και τους επισκέπτες τα οφέλη αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο αφορά την ποιότητα της ζωής τους, που για την ολοκλήρωσή του είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, από προηγούμενες δημοτικές αρχές, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, (75% ΔΕΗ & 25% ΣΑΤΑ).

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να ολοκληρώσει τόσα χρόνια μια απλή αναπτυξιακή παρέμβαση, δαπανώντας σχεδόν μηδενικούς ιδίους πόρους, ας μην την εξοικειώνει με την ανεπάρκειά της.

Όπως εξελίσσεται μέχρι σήμερα το έργο, χωρίς να ξέρουμε πως θα είναι η τελική του μορφή, εύκολα παρατηρεί κάποιος πολλές κακοτεχνίες, προβληματικές διαμορφώσεις, αστοχίες και παραλείψεις, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργικότητά του κατά τη χρήση, και δημιουργούν κινδύνους στην ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων.  

Προσδοκούμε λοιπόν, ότι κάποτε η Δημοτική Αρχή, θα δείξει επιτέλους την στοιχειώδη ευαισθησία, την σοβαρότητα αλλά και την υπευθυνότητα να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό έργο στο Αλιβέρι, σύμφωνα με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές. Χωρίς κακοτεχνίες και προχειρότητα, για την ασφάλεια των πολιτών, επισημαίνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι, ειδικά οι αρμόδιοι που θα παραλάβουν το έργο, δεν θα χρειαστεί να τρέχουν... για να δίνουν περαιτέρω διευκρινίσεις...!!

Υπενθυμίζουμε, ότι τα έργα τα πληρώνουμε εμείς οι δημότες και απαιτούμε να τηρούνται αυστηρά οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και οι απαιτήσεις προσβασιμότητας, όπως ορίζονται στην Ελληνική νομοθεσία και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζήτημα της ασφάλειας της ζωής και της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών στο Αλιβέρι, και όχι μόνο, δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Κάντε κάτι, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!

ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ!!

(Υ.Γ.): Παράκληση επίσης, αν ακούει κάποιος υπεύθυνος από τον Δήμο, ας σηκωθεί από την καρέκλα του ή τον καναπέ του και να κάνει κάτι ώστε να φύγει ο στύλος της ΔΕΗ, αυτός που είναι φυτεμένος στη μέση του δρόμου, αυτός που στέκεται εκεί όρθια, επικίνδυνα, εδώ και χρόνια, στην είσοδο του «MY MARKET» Αλιβερίου, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! (Είναι πολύ επικίνδυνος, ιδιαίτερα τη νύχτα).

Γιάννης Ντούρμας

τ. Υποψήφιος Σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου





Απάντηση Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών
Π.Ε. Ευβοίας


Aaa
Ο φυτεμένος στύλος, επικίνδυνα στη μέση του δρόμου έξω από το Σ/Μ "MY MARKET"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου