Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα για να μας ξαναφέρει την ελπίδα

Η μάχη της «κλεισούρας» και του φόβου από τον Κορονοϊό με κάνει να νιώθω αισιόδοξα, πως θα νικήσουμε και ότι μπορεί να μας οδηγήσει σε χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε και να γεμίσουμε το χρόνο μας με χρήσιμες στιγμές.

Προσπαθούσαμε να έχουμε καθαρά τα σπίτια μας και περιφρονούσαμε τον δημόσιο χώρο. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι και τα δύο αυτά πράγματα συνδέονται μεταξύ τους και αρχίζουμε να παίρνουμε πιο σοβαρά τον έξω χώρο.

Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα του «Κορονοϊού» το κράτος παρουσιάζει δείγματα ότι υπάρχει. Ο κρατικός μηχανισμός είναι αποτελεσματικός με άξιους ανθρώπους που τον στελεχώνουν. Παρατηρούμε την επιτυχία τόσο στον Έβρο όσο και στη διαχείριση του Κορονοϊού. Η αντιπολίτευση δείχνει υπεύθυνη στάση που φανερώνει ενότητα.

Η κοινωνία μας και οι πολίτες ταυτόχρονα καλούνται και επιβάλλεται να δείξουν τη δική τους στάση και τη δική τους ευθύνη στις διαφορετικές συμπεριφορές που είναι αναγκαίες. Οφείλουμε να συντονιστούμε και να προχωρήσουμε μαζί με το κράτος.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι το κράτος, οι δημόσιες υπηρεσίες, το σύστημα υγείας κλπ πρέπει να υπάρχουν για όλους μας. Αλλά παράλληλα είναι ευθύνη και πρέπει όλοι μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να υπάρξουμε και εμείς για το κράτος.

Το ότι "μένουμε σπίτι", ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πολλές φορές την ημέρα κοκ, σημαίνει ότι έχουμε προσωπική ευθύνη και δεν ευθύνεται κάποιος άλλος.

Όλα αυτά είναι θετικά βήματα, που, όταν βγούμε από αυτή την ιστορία, θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να βαδίσουμε με πιο σωστά βήματα… και σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι!

Ας το δούμε και ως μια ξεχωριστή ευκαιρία εσωτερικής αλλαγής, «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου