Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Η χρεοκοπία της Ελλάδας - Η Ευρώπη & το πολιτικό της σύστημα

Κατάγεται από το Παρθένι της Εύβοιας και τα μαθητικά του χρόνια… στο Αλιβέρι.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Xαϊνά «Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η ΕΥΡΩΠΗ & ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ».

Πρόκειται για ένα πολιτικό δοκίμιο σε καλαίσθητη έκδοση, η οποία δίδει την δυνατότητα στον αναγνώστη μέσα σε 335 σελίδες, να μπορεί να έχει με ευκολία στη διάθεσή του μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση για τη σύγχρονη διαδρομή της χώρας μας με ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές αναφορές, αναλύσεις και εκτιμήσεις, χωρίς το βιβλίο αυτό να είναι ιστορικό και καθαρά πολιτικό και οικονομικό. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά του.
Σημειώνει τους πιο σημαντικούς για την ανθρωπότητα σταθμούς του 20ου αιώνα που επηρέασαν την Ελλάδα κατά τον συγγραφέα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα αδύνατα σημεία στα οποία οικοδομήθηκε το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος.
Μέσα από την ιστορική διαδρομή της χώρας και ιδιαίτερα από τη μεταπολίτευση και εξής, σημειώνει τις παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος που αποτέλεσαν τη βάση για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τη χρεοκοπία της το 2010.
Μια χρεοκοπία που αποτράπηκε να εξελιχθεί σε ανοιχτή κατάρρευση, με τραγικές συνέπειες για τη χώρα, με το μεγαλύτερο στην ιστορία πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας, που δόθηκε, κυρίως, από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Εκτός από τα κεφάλαια που αφορούν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τις αιτίες του, ένα κεφάλαιο αφιερώνεται στο δημόσιο χρέος και στη διευθέτησή του και ένα άλλο στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια για τη χρεοκοπία στην Ελλάδα, χωρίς ωραιοποιήσεις, στρογγυλέματα και ισορροπίες, όπως την είδε και την εκτίμησε ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:
1. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και
2. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τους:
• κ. Αντώνιο Αντωνίου (Δρ. Αστροφυσικό, Επιστημονικό Διευθυντή Εστίας Γνώσης Χαλκίδας).
• κ. Δημήτρη Διακομόπουλο (Συγγραφέα, π. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας).
• κ. Βελισσάριο Καράκωστα (Συγγραφέα, Επίτιμο Πρόεδρο Εφετών).
• κ. Κώστα Ρουσσόπουλο (Οικονομολόγο, π. Πρόεδρο ΟΕΕ Ευβοίας, Εκτελεστικό Γραμματέα ΠΣ Στερεάς Ελλάδας).
• κ. Γιώργο Σιακαντάρη (Δρ Κοινωνιολογίας, συγγραφέα, π. Επιστημονικό Διευθυντή ΙΣΤΑΜΕ).
• κ. Χρήστο Χατόλα (Δικηγόρο) και κ. Κατούνη Δημήτρη, π.Διοικητή Π.Α. και π. Πολιτευτή.

Με συγκίνηση μίλησε για το πόνημά του ο συγγραφέας, ο συναινετικός λόγος του κάθε φορά εκπέμπει αγάπη και καλοσύνη και κερδίζει πάντα την εκτίμηση και των σεβασμό όλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός και η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μπατζελή Κατερίνα, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.

Ο Κώστας Χαϊνάς είναι μαθηματικός - Προγραμματιστής Η/Υ και επαγγελματίας οικονομολόγος – Μελετητής και Σύμβουλός Επιχειρήσεων.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Οικονομικά και στην Πληροφορική (MSc, PhD).
Είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου «Βασικά Θέματα για τα Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (E.R.P)» και έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση.
Στα τριάντα και πλέον έτη επαγγελματικής του δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα, έχει μελετήσει δεκάδες περιπτώσεις οργάνωσης επιχειρήσεων, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει επιχειρησιακά πληροφοριακά οικονομικά συστήματα, έχει υπάρξει μελετητής και σύμβουλος σε πολλά επενδυτικά και αναπτυξιακά έργα στον ιδιωτικό τομέα και έχει συντάξει πολλές μελέτες βιωσιμότητας επιχειρήσεων.
Από το 2014 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Κώστας Μπακογιάννης είπε στο χαιρετισμό του:
...Ξεκινήσαμε από διαφορετικούς χώρους, αλλά συναντηθήκαμε. Αναπτύξαμε μια αποτελεσματική συνεργασία στην Περιφέρεια και μια ουσιαστική φιλία. Φωνή της λογικής στην πολιτική του πορεία, αλλά και στην γραφή του, ο Κώστας Χαϊνάς εκτός απο εξαίρετος συνάδελφος στην τοπική αυτοδιοίκηση, απεδείχθη και ένας αξιόλογος συγγραφέας. Σήμερα είχα την τιμή να βρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου του «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, πρόσθεσε στο χρονολόγιό του:
... Ο Κώστας Χαϊνάς ως συνάδελφος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μας στηρίζει όταν συμφωνούμε και μας κάνει πιο σοφούς, όταν διαφωνούμε.
Σήμερα, με το νέο του βιβλίο, «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα», βάζει σε τάξη τις σκέψεις μας για το «πριν» και δείχνει το δρόμο για ένα υγιές «μετά».

(ΥΓ) Πληροφορίες για προμήθεια του βιβλίου στο τηλ. 2110126900.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου