Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Προπονητική ζωής από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και στο Αλιβέρι

Χθες Κυριακή 14 Οκτωβρίου το απόγευμα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ξεκίνησε με απόλυτη επιτυχία η μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑΝ επιμόρφωση στην ψυχολογία, στη συμβουλευτική και στη προπονητική ζωής, η οποία θα πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εκατό και πλέον ενδιαφερόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή, είχαν τη χαρά να έχουν κοντά τους στο ξεκίνημα την καθηγήτρια Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας κυρία Ελευθερία Σάλμοντ η οποία ανέπτυξε την θεματική ενότητα «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Ψυχολογίας: Σχολές και θεωρητικές προσεγγίσεις».
Κατά την έναρξη η συντονίστρια του Τμήματος Αλιβερίου κ. Δέσποινα Δροσάτου, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλωσόρισε τους επιμορφούμενους και την εισηγήτρια, ανάγνωσε τον χαιρετισμό του επιστημονικά υπεύθυνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ κ. Παπάνη Ευστράτιου και έδωσε τις προβλεπόμενες από το Πανεπιστήμιο οδηγίες σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας της εκπαίδευσης και τις υποχρεώσεις των επιμορφούμενων.
Εξήγησε επιπλέον, ότι επειδή το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα στο Αλιβέρι  ήταν μεγάλο και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, (πλέον των 100 αιτήσεων), η προσπάθεια του Πανεπιστημίου είναι να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα όλα τα άτομα που έκαναν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα αλλά για διάφορους λόγους δεν καταχωρήθηκαν στη λίστα. Στο τέλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Πανεπιστημίου προς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για το ενδιαφέρον, την συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας.
Η πρώτη 5ωρη συνάντηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και η μέθοδος της εισηγήτριας κ. Σάλμοντ (συνδυασμός διαλεκτικής με ερωτήσεις και απαντήσεις), βοήθησε ώστε το ακροατήριο να μη βαρεθεί και ούτε που να καταλάβει πότε πέρασαν οι ώρες. Οι επιμορφούμενοι στο τέλος χειροκρότησαν και αποχώρησαν ενθουσιασμένοι.
Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, το οποίο οργανώνεται εδώ και μήνες στο πλαίσιο των Κοινωνικών Επιμορφωτικών δράσεων, να ανοιχτεί προς την κοινωνία και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προβληματισμού με 9.000 συμμετέχοντες, 55 διδάσκοντες και 50 συντονιστές, σε πάνω από 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Εννέα 5ωρες συναντήσεις από διδάσκοντες που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες και τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.
Τα μαθήματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην κάθε πόλη δεν είναι απλώς ακαδημαϊκές διαλέξεις περί ψυχολογίας, συμβουλευτικής και προπονητική ζωής, αλλά ένα διαρκές πολιτισμικό δρώμενο το οποίο θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα σεμινάρια.
Στο 9μηνο πρόγραμμα, κάποιοι ίσως να χρειαστούν ετήσια επιμόρφωση, με επιπλέον ώρες ή περαιτέρω πιστοποιήσεις και συμπληρωματικά μαθήματα. Θα ενημερωθούν εν καιρώ για τις δυνατότητες που ανοίγονται.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα από τα καλύτερα, σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις, ιδρύματα της Ελλάδας και προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μια ευκαιρία επιμόρφωσης σε θέματα που αφορούν την ανακούφιση της καθημερινότητας μέσα από μια βιωματική διαδικασία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου